- aioli oppskrift -
ingredienser :-
- 2 eggeplommer, romtemperatur
- 1-4 fedd fersk hvitløk
- 1 ss sitronsaft, hvitvinseddik eller champagne eddik
- 1 ss dijon sennep
- ½ ts salt
- En kopp olivenolje (eller en kombinasjon av oliven og en annen vegetabilsk olje)
Bruksanvisning :
- Kombinere i en blender krukke: eggeplommer, hvitløk, sitronsaft, sennep og salt. Bland på lav hastighet i omtrent et minutt før lettet i farge og kremet utseende.
- Fjern midtpluggen på blender lokket og med blender på lav hastighet, piple i en halv kopp av oljen i løpet av omtrent et minutt.
- Etter et minutt, bør blandingen være glatt og omtrent like tykk som kondensert melk.
- Snu blender på lav igjen og sildre i resten av oljen over et minutt.Du vil høre banen av blender motor endring som aioli begynner å bli virkelig tykke. Du kan ikke være i stand til å få all oljen i før det blir for tykk til å blande.
- Oppbevar aioli i kjøleskapet inntil to uker.
Tilberedning :- Se denne videoen
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar