- 3 dl middagsris
- 2 sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1/2 dl olje
- 1 lime
- 1 boks lett kokosmelk
- 2 dl matfløte
- 4 dl buljong ( vann+ 1 terning )
- 1 paprika i biter
- 1 pose bønnespire
- 1 boks bambusskudd
- 500 g kylling lårfilet
- 1 purre
- Salt etter smak
Slik gjør du:
Kok ris etter anvisning på pakken.
Fin hakk sjalottløk,hvitløk,chili og paprika. Surr det mykt i en gryte.
Tilsett raspet limeskall av en lime,resten av limen kuttes i skiver,kokosmelk og fløte has i.
Kok i et par minutter, ha i buljong og bland lett, ha i bønnespirene og bambusskuddene.
Kok videre i 5 minutter. Smak på gryten og ta ut limeskivene når du synes det er passe syrlig.
Skjær kyllinglårfiletene i store terninger.
Vask purren og skjær i skiver. Ha det i gryta og kok opp. Smak til med salt om nødvendig.
Skru ned varmen og la gryten trekke i 5 minutter.
Server gryta med kokt ris.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar