surdeigsbrød oppskrift :-
- 2 ½ dl yoghurt naturell
- 2 ½ dl rugmel
- ½ - 1ts salt
Rør ingrediensene til surdeigen sammen, dekk skålen til og la den stå i romtemp. til den begynner å boble. (noen dager)
- 1 ½ l lunket vann
- 3ts salt
- 750g sammalt rug, grov
- 750g hvetemel
Blandes i surdeigen.
La deigen heve i ca. 12 timer.
Tilsett ½ l lunket vann og 1kg rugmel. Rør deigen sammen.
Ta av 3-4dl deig til neste baking. Fyll deig i 3 godt smurte brødformer (2l) La etterheve til de fyller formene godt.
Stekes på nederste rille i ovnen på 180° i ca. 1 ½ time.
Ta brødene ut og hvelv dem på rist. Avkjøles under klede. La dem hvile i ca. ett døgn før du skjærer i dem.
Neste gang du skal bake, rører du surdeigen med vann, salt, rugmel og hvetemel som beskrevet i oppskriften.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar