ingredienser:
- 1 kopp melk
- 1 ss eddik * (hvitvin eller eplecider)
- 1 kopp hele hvetemel
- 2 ts sukker
- 1/2 ts bakepulver
- 1/4 ts natron
- 1/4 ts salt
- 1 egg
- 2 ss smeltet smør
smør til smøring av takken
- Kombinere melk og eddik og la blandingen skille seg mens du blander sammen de andre ingrediensene.
- I en stor bolle, visp å kombinere det hele hvetemel, bakepulver , sukker, natron og salt. Sette til side.
- I en annen bolle, visp sammen egg, smeltet smør, og surmelk, før det ser ganske homogen og glatt. Visp denne våte blandingen i de tørre ingrediensene, og rør de to sammen til bare knapt blandet. Du ønsker noen synlig løs mel til å bli rørt i, men det bør likevel være nok av klumper. Hvis du røre ut klumpene, vil pannekaker trolig være tøff.
- Forvarm en nonstick griddle til 370 grader C og smør overflaten med smør. Legg små kuler av pannekake batter og bruke cookie scooper å glatte forsiktig scoop i en flatere sirkel. Stek i noen minutter, før du begynner å se små bobler på overflaten. Flip pannekaker med en turner og stek i noen få minutter på den andre siden, til du kikke under og se at bunnen er gyllen brun. Serveres med smør og ekte lønnesirup.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar