
God, gammeldags fiskegrateng
ingredienser:-
- 6 dl Makaroner (nudler)
- 2 pakker á 625 g Frossensei
- 2 store Purreløk
- 3 stk Egg
Hvit saus:
- 200 gr Smør
- 3 ½ dl Hvetemel
- 1,8 ltr Melk
- Etter behov Salt
- Etter behov Pepper
- Etter behov Muskatnøtt
- Etter behov Kavringstrø
- Røres i den hvite sausen Egg
Tilberedning:
Nudler kokes og vannet siles av i et dørslag. Fisken tines og trekkes et par minutter.
Fjern eventuelle bein.
Purreløken skjæres i passende skiver og forvelles i kokende vann.
Hvit saus:
Smelt smøret i en kasserolle som tar minst fire liter. Rør melet inn og tilsett melk
gradvis under oppkok. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Rør så inn eggene
forsiktig.
Bland alt godt i en stor bolle.
Hell massen i langpanne og fordel jevnt utover. Ha kavringstrø på toppen.
Stekes på 200 grader til overflaten får en gyllen farge.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar